Dell heeft bedrijf weer in handen

© AFP

De aandeelhouders van computerproducent Dell hebben donderdag het licht op groen gezet voor de overname van het bedrijf door oprichter en topman Michael Dell. Dat heeft het Texaanse bedrijf meegedeeld op basis van een voorlopige telling van de stemmen.

De aandeelhouders gaven tijdens een buitengewone algemene vergadering hun goedkeuring aan het bod van 24,9 miljard dollar (18,8 miljard euro) van Dell, die samen met investeringsmaatschappij Silver Lake het computerbedrijf wil overnemen en van de beurs halen. De aandeelhouders krijgen 13,75 dollar per aandeel en een uitzonderlijk dividend van 0,13 dollar per aandeel.

“Ik ben tevreden met de uitkomst”, zegt Michael Dell in een persbericht. De topman wil de onderneming radicaal ombouwen in het licht van de tanende pc-verkoop en het succes van tabletcomputers en smartphones.

Dell en Silver Lake waren maandenlang verwikkeld in een verhitte strijd met grootaandeelhouder en miljardair Carl Icahn. Die vond dat het bedrijf met het bod werd ondergewaardeerd en kwam met een eigen voorstel om Dell beursgenoteerd te houden. Icahn gaf zijn strijd eerder deze week op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten