Slagveld in de Kouterdreef voor bouw nieuw wooncomplex

GENT - De sloopwerken voor het nieuwe wooncomplex Kouterdreef zijn begonnen. En daar is moeilijk naast te kijken. Het straatje van de Kouter naar de Kalandeberg ligt er bij als een slagveld. De zijgevel van het KBC-kantoor wordt bewaard. De rest gaat tegen de vlakte. Tegen 2016 moet het nieuwe complex er staan.

De kantoren op de hoek van de Kouter en de Kouterdreef, waar bank KBC nu nog een filiaal heeft, ruimen plaats voor een nieuw wooncomplex met winkels en kantoren.

Projectontwikkelaar Matexi investeert 50 miljoen euro om beide gebouwen volledig te slopen en op drie jaar tijd opnieuw op te bouwen tot een complex met tien winkels, 41 residentiële appartementen en een ondergrondse winkel en parking.

Enkel de gevel in de Kouterdreef, die beschermd is door zijn historische waarde, wordt behouden. Het straatje moet een nieuwe winkelstraat worden in het genre van de Koestraat.

Door de bouw is de Kouterdreef drie jaar afgesloten zijn voor alle verkeer. In totaal zullen de bouwwerken 3 jaar in beslag nemen. Tussen eind 2015 en midden 2016 moeten de eerste winkelpanden en appartementen klaar zijn.

Hier meer informatie over het nieuwe wooncomplex Kouterdreef.

Door Bert Staes
AANGERADEN