Rudy Demotte: ‘Werk voor iedereen tegen 2025’

© BELGA

© BELGA

1 / 2

Wallonië moet de ambitie hebben om tegen 2025 iedereen aan een job te helpen. Dat zei de Waalse minister-president Rudy Demotte (PS) tijdens de officiële ceremonie voor de Fêtes de Wallonie.

jvt

Demotte voegde daaraan toe dat hij niet naïef wil zijn wat betreft de situatie van de arbeiders bij ArcelorMittal, Caterpillar of Carsid. Maar de Waalse minister-president zei ook dat het Gewest ‘erdoor aan het komen is’.

‘We moeten dus resoluut positief zijn!’, zei hij. ‘Ik lees bovendien hetzelfde in de oproepen van de sociale en economische actoren die de doelstelling hebben om tegen 2025 iedereen aan het werk te krijgen.’

‘Wie had dit tien jaar geleden voor Wallonië durven te zeggen’, ging hij voort. ‘Het zou als utopisch beschouwd zijn. Vandaag is het gewoon een uiting van ambitie.’

Om de sociale dialoog en de sociaal-economische ontwikkeling te bevorderen, verdedigde Demotte ‘zonder uitstel’ de oprichting van een Groupe des Partenaires sociaux wallons (GPS-W), ofwel een groep van Waalse sociale partners. Hij komt daarmee tegemoet aan een vraag van de Waalse werkgevers en vakbonden.

Aan premier Elio Di Rupo vroeg de minister-president om een zo snel mogelijke transfer van bevoegdheden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten