Wilfried Martens: ‘Rol Merkel van vitaal belang voor herstel Europa’

© BELGA

Oud-premier en voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) Wilfried Martens is in de wolken met de verkiezingszege van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij is er tevens van overtuigd dat Merkel van vitaal belang blijft ‘voor het verdere herstel van Europa’.

jta

‘Voor de derde maal heeft het Duitse volk Angela Merkel en de CDU de verantwoordelijkheid van het leiderschap toevertrouwd. Dit weerspiegelt de resultaten die kanselier Merkel en de CDU de voorbije acht jaar geboekt hebben’, analyseert Martens.

Het ‘fantastische resultaat’ van zijn geestesgenote is voor Martens het bewijs van ‘het vertrouwen van de mensen in kanselier Merkel en de christendemocraten om hun land verder vooruit te helpen’.

‘Tegelijk is de uitkomst van de verkiezingen niet enkel van belang voor Duitsland, maar ook voor Europa. Doorheen de economische crisis is Angela Merkel een sterke leider en een vaste hand geweest bij de inspanningen om Europa opnieuw op het pad naar welvaart te brengen. Haar rol blijft van vitaal belang voor het verdere herstel van Europa.’

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten