Twee bekroningen voor ‘The Broken Circle Breakdown’ in Canada

The Broken Circle Breakdown” van filmregisseur Felix Van Groeningen is op het derde Québec City Film Festival in Canada, van 19 tot 29 september, tweemaal in de prijzen gevallen. De film won zowel de Grote Prijs van de Jury als de Prijs van het Publiek

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zondag in een persbericht. Van Groeningen was naar aanleiding van de Britse release op promotour in onder andere Londen. Hij bedankte het publiek in Québec via een korte boodschap. Het drama met Veerle Baetens en Johan Heldenberg in de hoofdrol won eerder in Montréal, op het Fantasia Film Festival, ook een van de publieksprijzen, aldus het VAF.

De twee nieuwe prijzen in Québec voegen zich bij de reeks internationale onderscheidingen die de film al wist te verzilveren, zoals de Panorama Publieksprijs en het Europa Cinemas Label in Berlijn. De film dingt ook nog mee naar de Europese filmprijzen (de European Film Awards, EFA), die op 7 december in Berlijn worden bekendgemaakt. Tot eind oktober kan nog gestemd worden op de website van de EFA’s. Daarnaast is “The Broken Circle Breakdown” de Belgische inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Op het filmfestival in Québec stonden nog meer Vlaamse films in de selectie, zoals “De helaasheid der dingen”, eveneens van Felix Van Groeningen, “Kid” van Fien Troch en de coproductie “Pinocchio”. Voorts waren er ook de korte films “Mont Blanc” van Gilles Coulier, “Houses With Small Windows” van Bülent Öztürk en “Wolfsmelk” van Hans Vercauter te zien.

Aangeboden door onze partners