Wim Ballieu valt internationaal in de prijzen

Foto: Carlo Coppejans

GENT -

Balls & Glory, het eigenzinnige restaurantconcept van televisiekok Wim Ballieu, werd donderdagavond bekroond met de Gouden Palm voor innovatief restaurantconcept, uitgereikt door Leaders Club International. Na Brugge en Gent opent de televisiekok binnenkort een derde vestiging in Antwerpen.

‘We hadden het niet kunnen of durven dromen’, klinkt het op de website van Ballieu. Leaders Club is een organisatie die sinds 2007 elk jaar het meest innovatieve restaurantconcept in Frankrijk, Duitsland, België, Rusland, Oekraïne, Turkije en Zwitserland bekroont.

Na Gent veroverde de eigenzinnige gehaktballenzaak Balls & Glory ook al Brugge en binnenkort opent een vestiging in het Antwerpse Felix Pakhuis, zo kondigde Ballieu donderdag aan. Met de Gouden Palm op zak, lonkt nu ook het buitenland.

Donderdag raakte al bekend dat de chef van het Vier-programma Goe Gebakken gaat samenwerken met botergigant Solo, waardoor verschillende landen de Gentenaar zullen leren kennen. ‘Ik word het Solo-gezicht van een nieuw internetprogramma. Dat zal eerste te zijn in ons land en vanaf volgend jaar in dertien Europese landen’, vertelde Ballieu in Het Laatste Nieuws.

Door edm
AANGERADEN