‘Geen belangenvermenging Bellens’

© BDW

Belgacom-topman CEO Didier Bellens heeft zich niet gemengd in het verkoopproces van het ‘StroBuilding’-gebouw van Belgacom. Van belangenvermenging is dan ook geen sprake, zo concludeert Belgacom na een intern onderzoek.

Wim Lecluyse

Dat lichtten Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck en voorzitter van het auditcomité van Belgacom Pierre Alain De Smedt vanmorgen toe op een persconferentie. De Smet zegt dan ook de ophef over Bellens niet te begrijpen. ‘Hij behoudt de gepaste afstand van immobiliëndossiers bij Belgacom’.

De Morgen schreef eerder deze week dat Bellens het Belgacom-pand wou verkopen aan Immobel, een vastgoedgroep waarvan hij zelf zetelt in de raad van bestuur.

Maar het auditcomité van Belgacom oordeelt dat er niets ongewoons aan de hand is. Bellens zou bij Belgacom zelf niet betrokken zijn bij de verkoop. Daarnaast zou hij ook ‘tijdig en transparant’ gemeld hebben dat hij deel uitmaakt van de raad van bestuur van Immobel.

Belgacom laat ook weten dat het nog lang niet zeker is of Immobel het gebouw zal overkopen. De procedure loopt nog, en er zouden nog tien potentiële kopers zijn, zo klinkt het. Wellicht valt de beslissing pas in mei volgend jaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten