Bellens stuurt Beke brief over kritisch kamerlid

Belgacom-topman Didier Bellens heeft bij CD&V-voorzitter Wouter Beke in een officiële brief zijn beklag gedaan over parlementslid Roel Deseyn. Die had Bellens in de zaak van de NSA-hacking afgeschilderd als een leugenaar. Dat schrijft De Morgen. In een reactie zegt Belgacom dat Bellens de brief schreef omdat hij 'zich persoonlijk gekwetst voelde' door de aantijgingen.

kld

Volgens het CD&v-kamerlid Deseyn heeft Belgacom de minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille en het parlement valse informatie bezorgd. Bellens stuurde CD&V-voorzitter Beke nu een brief om zich te beklagen over Deseyn.

‘Heb ik als parlementslid niet meer het recht om vragen te stellen als er vreemde zaken gebeuren in een overheidsbedrijf?’, reageert Deseyn. Hij bestempelt de brief als ‘zeer flauw’.

‘Als Bellens denkt dat ik me laat intimideren, dan heeft hij het verkeerd voor’, klinkt het. ‘Het spoort me alleen maar meer aan om verder te zoeken, want wat er bij Belgacom gebeurt verdient een echt onderzoek.’

Beke antwoordde Bellens per brief. Daarin laat hij duidelijk verstaan dat hij niet ingenomen is met de demarche van Bellens.

Persoonlijk gekwetst

Volgens het telecombedrijf schreef Bellens de brief naar Beke 'omdat hij zich persoonlijk gekwetst voelde door een aantal verregaande en onterechte aantijgingen door de heer Roel Deseyn, naar aanleiding van de digitale inbraak bij Belgacom'.

'Aangezien de beschuldigingen gebaseerd waren op feitelijke onjuistheden, maar ze in sommige media werden voorgesteld als officieel CD&V-standpunt, vond de CEO van Belgacom het belangrijk om de foute berichtgeving ook zelf recht te zetten tegenover de voorzitter van die partij', staat in een persbericht van Belgacom.

In de krant vraagt Deseyn zich af of hij als parlementslid niet het recht heeft om vragen te stellen als er vreemde zaken gebeuren in een overheidsbedrijf. 'Maar die vreemde zaken komen in de brief helemaal niet aan bod', stelt Belgacom.

Belgacom benadrukt 'volledige transparantie' te willen schenken en verspreidt een integrale versie van de brief.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten