Jan De Nul ‘tevreden’ met arrestatie

Bron © Belga
  • Het Belgische schip Pompei werd in april 2009 gekaapt door piraten 600 kilometer voor de kust van Somalië.

Baggerbedrijf Jan De Nul reageert 'tevreden' op de arrestatie afgelopen weekend van de Somaliër Mohammed Abdi Hassan. Hij wordt beschouwd als een van de machtigste piratenleiders die de voorbije jaren schepen liet kapen voor de kust van Somalië. Mogelijk is hij betrokken bij de kaping van de steenstorter Pompei in 2009, een schip waarvan Jan De Nul mede-eigenaar is.

'Wij zijn tevreden voor de bemanning en hun families dat gerechtigheid kan geschieden', klinkt het in een korte mededeling van Jan De Nul. 'Na de veroordeling van de twee eerdere betrokkenen is dit al het derde bewijs van de efficiëntie van het federaal parket en hun nauwe samenwerking met het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. Zonder deze samenwerking waren deze arrestaties vermoedelijk niet tot stand kunnen komen.'

De Pompei is nog steeds eigendom van de Tijdelijke Vereniging Pompei, een samenwerking van de baggeraars Jan De Nul en Deme en het maritieme bouwbedrijf Herbosch-Kiere, allen Vlaamse bedrijven.

De politie rekende Mohammed Abdi Hassan zaterdag in op de luchthaven van Zaventem, toen hij aankwam met een vlucht vanuit Nairobi (Kenia).

Door kld
AANGERADEN