Het eerste bakatelier van Wim Ballieu: driemaal cake

© rr

© Hiep Hoera

1 / 2

Een eenvoudige cake, met appeltjes of veelkleurige cake pops? In het eerste bakatelier van Wim Ballieu, een reeks filmpjes voor margarinefabrikant Solo, toont de Gentse kok hoe u in geen tijd een cake op tafel tovert met slechts vier ingrediënten. Wie dat recept toch iets te gemakkelijk vind kan meteen kiezen voor een cakerecept op zijn niveau dankzij deze interactieve workshop.

edm

Het bakatelier is een interactieve workshop waar u baktests kunt doen, inspiratie kunt zoeken, maar ook vragen stellen en uw eigen bakcreaties delen. In het eerste filmpje, in een reeks van vijf, toont Ballieu zowel een basisvariant, een feestelijke uitvoering als een iets uitdagendere versie van hetzelfde recept.

Dankzij het format van de clickable video kan de kijker desgewenst de intro overslaan, in het midden van het filmpje nog eens de boodschappenlijst bekijken, bij elke stap in het recept doorklikken of extra uitleg vragen. Want weet u waarom u voor een cakerecept best de eieren weegt in plaats van ze te tellen?

Het interactieve bakatelier is het resultaat van een samenwerking tussen Solo, productiehuis Hotel Hungaria, het digital agency Luon en Zentrick, een Belgische startup die zich specialiseerde in het maken van interactieve video's. Elke twee weken verschijnt een nieuwe video. Volgen nog in de reeks: pannekoeken, brownies, koekjes en speculoos.

Cake bakken met Wim Ballieu:

LEES OOK