Belgacom-topman Bellens: 'Geen vastgoedtransactie, geen belangenvermenging'

Bron © Belga

Foto: REUTERS

Tijdens een hoorzitting in de Kamer heeft Belgacom-CEO Didier Bellens zich donderdag verontschuldigd voor de brief die hij stuurde naar CD&V-voorzitter Wouter Beke over uitlatingen van parlementslid Roel Deseyn rond de digitale inbraak bij het telecombedrijf. Over de fel gecontesteerde vastgoedtransactie was de Belgacom-topman kort: 'geen transactie, geen belangenvermenging'.

Bellens schreef naar Beke omdat hij ‘bijzonder geraakt was door een aantal beschuldigingen in de media over de digitale inbraak bij Belgacom’. De krantenberichten over die zaak bevatten volgens de topman een aantal fouten. ‘Ik vond het belangrijk om daarop te wijzen bij de CD&V-voorzitter. Het spijt mij als dit initiatief verkeerd is overgekomen. Ik wilde enkel duidelijkheid scheppen.’

Verschillende leden van de kamercommissie Infrastructuur, Verkeer en Overheidsbedrijven uitten hun ongenoegen over de brief. Vooral Karine Lalieux trok daarbij fel van leer. ‘Mijnheer Bellens, uw intimidaties zijn onaanvaardbaar voor het hoofd van een overheidsbedrijf’, zei de PS-politica. ‘Klagen bij een partijvoorzitter is intimidatie. De vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Het probleem is niet dat een parlementslid uw gedrag bekritiseert, het probleem is uw gedrag.’

In de brief aan Beke zei Bellens erop te vertrouwen dat de CD&V-voorzitter ‘de gepaste maatregelen’ zou nemen ‘om de foutieve beweringen en grove beschuldigingen die door de heer Deseyn zijn naar buiten gebracht, afdoend recht te zetten’. Deseyn vroeg Bellens donderdag in de Kamer waarom hij hem niet rechtstreeks had aangeschreven.

Over de fel gecontesteerde verkoop van een Belgacom-gebouw waarin Didier Bellens betrokken is, was de Belgacom-topman kort. Bellens liet verstaan dat het gebouw nog niet verkocht is. Met andere woorden: gebouw niet verkocht is geen transactie. Geen transactie is dus geen belangenvermening.

 

Door kidr, jta
AANGERADEN