Duitse autobouwers trekken omzetdoelen op

Bron © Belga

De Duitse autobouwers BMW, Audi en Daimler hebben hun omzetdoelen voor 2020 fors opgetrokken, zo schrijft het vakblad ‘Manager Magazin’ op basis van interne bedrijfsinformatie. BMW zou uitgaan van een verkoop van 2,8 miljoen wagens. Dat is meer dan concurrenten Daimler met 2,6 miljoen stuks en Audi met 2,4 miljoen exemplaren. Die laatste zou daarbij ook gaan besparen.

Geen van de drie autobouwers wilde donderdag commentaar kwijt. BMW mikt officieel op 2 miljoen wereldwijd verkochte auto’s tegen 2016. Maar analisten menen dat dat cijfer mogelijk volgend jaar al zal gehaald worden.

Daimler wil tegen 2015 zo’n 1,6 miljoen Mercedessen verkopen.

Audi, dat ook een fabriek in ons land heeft, zou oorspronkelijk pas in 2020 de kaap van 2 miljoen verkochte exemplaren overschrijden. Maar volgens ‘Manager Magazin’ verwacht het concern dat aantal al drie jaar eerder te zullen halen.

Audi lanceert in 2015 een nieuw modellenoffensief, onder meer met een sportvariant voor de Q5 en Q7 en een klein model op basis van de VW Up. Deze investeringen zouden volgens het tijdschrift wel knagen aan de winst, waardoor het management van Audi wil gaan besparen. Volgens het vakblad zou er in alle domeinen worden bespaard, voor honderden miljoenen euro in totaal.

Door jta
AANGERADEN