Geen bonus meer voor bestuur Rabobank

Bron © Belga

Foto: AFP

Rabobank schaft de variabele verloning voor de raad van bestuur af. Het besluit is ingegeven “door de opvattingen van klanten en leden en gevoelens in de samenleving met betrekking tot bankbonussen”, aldus voorzitter Wout Dekker.

Dat maakte de Nederlandse bank donderdag bekend. Eerder besloot Rabobank al over de jaren 2012 en 2013 geen bonussen uit te keren aan de bestuursleden. Ook het personeel van de bank krijgt geen bonussen meer volgens de nieuwe CAO die eerder dit jaar werd afgesloten. Bovendien geldt tot en met 2015 een nulgroei voor de vaste salarissen.

Daarnaast meldde Rabobank donderdag dat Ralf Dekker (56) en Rien Nagel (50) vanaf 1 november deel zullen uitmaken van de raad van bestuur, die daarmee weer “op sterkte” is. Zij krijgen de komende jaren een leidende rol bij de uitvoering van de nieuwe strategie van de bank. Dekker wordt ook operationeel directeur bij Rabobank.

Topman Piet Moerland, die zelf volgend jaar met pensioen gaat, noemde hen “een enorme versterking” voor de raad van bestuur. “Beiden werken al geruime tijd voor de Rabobank en kennen de bank als hun broekzak”, zei hij.

AANGERADEN