Engelse bondscoach onder vuur na 'racistische' mop

© Photo News

De Engelse bondscoach Roy Hodgson ligt onder vuur in de Engelse pers. Een Engels international lekte naar de pers dat de bondscoach in de rust van de match Engeland-Polen een racistische mop vertelde tegen twee gekleurde spelers.

jtp

Na 45 minuten stond het nog 0-0 tussen Engeland en Polen. Engeland moest winnen om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK. Roy Hodgson, de bondscoach van Engeland, vond dat middenvelder Andros Townsend te weinig bruikbare ballen kreeg van verdediger Chris Smalling.

Gelekt naar de pers

Daarop vertelde Hodgson een oude mop die vooral bekend is door de NASA. De mop gaat over een astronaut die de ruimte wordt ingestuurd met twee apen. De apen krijgen allerlei taken van NASA die ze moeten uitvoeren, tot de astronaut vraagt wat hij kan doen. 'Binnen een kwartier mag je de apen voederen', klinkt het commando. Waarop Hodgson tegen Smalling zei: 'Ik wil dus dat je de aap meer eten geeft, snap je?'

Een of meerdere spelers waren blijkbaar geschrokken van deze opmerking en zagen er een racistische opmerking in, gezien zowel Townsend als Smalling gekleurde spelers zijn. Het verhaal werd gelekt naar de pers en Hodgson moest zijn excuses aanbieden.

Storm in een glas water

'Ik wil graag mijn excuses aanbieden als mijn opmerkingen iemand gekwest hebben', aldus Hodgson. 'Het was helemaal niet mijn intentie om iets ongepast te zeggen. Ik heb dat ook meteen duidelijk gemaakt aan Andros (Townsend, nvdr.) in de kleedkamer. Vandaag sprak ik hem opnieuw en hij verzekerde me dat hij zich niet voelde aangevallen en mijn bedoeling begreep', verklaart de Engelse bondscoach.

Townsend verklaarde op Twitter dat hij deze discussie een storm in een glas water vindt. De Engelse voetbalbond stuurde ook een verklaring de wereld in waarin het zijn coach steunt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners