'Geldverslaving van Bellens is een gezondheidsprobleem'

© BELGA

“Ik geloof dat Belgacom-topman Didier Bellens een strategisch genie is, met een persoonlijkheid met enkele moeilijkheden: die verslaving aan geld is een gezondheidsprobleem! “, verklaarde vicepremier en minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx (PS), zaterdag tijdens het praatprogramma “Grand Oral” van RTBF-radio en de krant Le Soir.

bvb

Didier Bellens werd onlangs verdacht van een vermeend belangenconflict. De CEO van Belgacom werd verweten dat hij zou zijn tussengekomen in de verkoop van een gebouw aan een vastgoedbedrijf waarvan hij bestuurder is. Een interne audit wees uit dat Bellens op geen enkel moment betrokken is bij het (lopende) verkoopproces van het “Stro”-gebouw van Belgacom. Eerder deed Bellens - met een loon van 2,1 miljoen euro bruto - de discussie over de aftopping van de lonen van overheidsmanagers af als “het foute debat”.

“We hebben een probleem met hem”, vervolgde Onkelinx, die verwacht dat minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille zal beslissen, onder meer in functie van wat is gebeurd in het parlement en in de raad van bestuur. “Het zou niet slecht zijn voor eens en altijd duidelijkheid te hebben, zoniet blijft dat in de lucht hangen.”

Onkelinx riep de PS-bestuurders bij Belgacom op “uitzonderlijk waakzaam te zijn” en om “hun verantwoordelijkheden op te nemen”.

Verder zei Onkelinx dat ze “alles wat mogelijk is zal doen, om niet in een regering met de N-VA te zitten”. “We leven in een democratie, en ik weet niet hoe Vlaanderen zal stemmen, en of dat een onontkoombare uitspraak zal zijn. Afgezien daarvan, is het juist dat ik alles zal doen om niet samen met de N-VA te regeren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten