Bouwwereld wil charter voor duurzame samenwerking

© BELGA

De Regie der Gebouwen heeft woensdag een intentieverklaring afgesloten met verschillende organisaties uit de bouwsector en aanverwante sectoren met het oog op een ‘charter voor duurzame samenwerking’. Een werkgroep zal dat charter uitwerken.

rdc

Het charter zal elementen bevatten zoals de samenwerking met de Regie, goed gedrag bij deelname aan openbare aanbestedingen, het correct omgaan met vertrouwelijke informatie, respect voor de veiligheid op werven en duurzame ontwikkeling en milieuvriendelijke oplossingen. ‘De werkgroep is reeds samengesteld en zal dit jaar nog van start gaan’, zo verduidelijkte staatssecretaris bevoegd voor de Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten (CD&V).

De betrokken organisaties zijn de Nationale Raad van de Orde van Architecten, de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS), de Confederatie van immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen en CIB België), het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), de Confederatie Bouw, de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (BVA), de brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus (ORI) en de federatie van de technologische industrie (Agoria).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten