Netbeheerders betaalden gezinnen 8,8 miljoen euro aan beglazingspremies

© BELGA

Wie renoveert en hoogrendementsbeglazing installeert, kan bij zijn netbeheerder aankloppen voor een premie. In 2012 hebben de netbeheerders op die manier voor ruim 8,8 miljoen euro aan premies uitgekeerd. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) op een vraag van Vlaams parlementslid Peter Reekmans (LDD).

jta

Wie in een bestaande woning energiebesparende hoogrendementsbeglazing plaatst (in plaats van enkel of dubbel glas), krijgt daarvoor van zijn netbeheerder een premie. De werken moeten wel uitgevoerde zijn door een erkend aannemer.

Uit cijfers van SP.A-minister Van den Bossche blijkt dat de netbeheerders in 2012 61.179 premies voor gezinnen uitbetaalden, goed voor een totaalbedrag van 8,8 miljoen euro. In ruim de helft van de gevallen gaat het om mensen die overstappen van enkel glas op superisolerende beglazing.

Voor beschermde afnemers (gezinnen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas) werden de premies en de maxima in 2012 met 20 procent verhoogd. Hun aandeel in het totale aantal dossiers blijft wel beperkt tot 1,5 procent. Zo kwamen in 2012 927 van de 61.179 ingediende dossiers van beschermde afnemers, goed voor een totaalbedrag van 154.966 euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten