Minister Grouwels schildert eerste nieuwe verkeerspaal blauw en geel

Bron © Belga

Brussels minister voor Vervoer en Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V). Foto: Photo News

Brussel -

Brussels minister voor Vervoer en Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) heeft donderdag de eerste verkeerspaal in de Brusselse kleuren blauw en geel geschilderd. Ze deed dat naar aanleiding van een proefproject, waarbij zestien palen op het kruispunt van de Kleine Ring met de Belliardstraat die kleuren krijgen.

De nieuwe kleuren horen bij de nieuwe huisstijl van het Brussels gewest, in het kader van de citycampagne be.brussels. Blauw en geel moeten daarbij systematisch gepromoot worden. De palen met verkeerslichten langs de Brusselse gewestwegen zijn momenteel rood-wit of grijs. Volgens de minister zullen de blauw-gele palen veel zichtbaarder zijn dan de grijze, die nu gebruikt worden als er een vervangen moet worden.

Als het proefproject met de zestien palen positief wordt geëvalueerd, kunnen ook de andere verkeerslichtpalen op gewestwegen een nieuwe kleur krijgen. Die moeten eerst echter hun meerwaarde bewijzen op het vlak van veiligheid en herkenbaarheid. Het wordt dus een beslissing voor de volgende Brusselse regering.

Door jta
AANGERADEN