Sofie Dumont opent pop-uprestaurant in Pajottenland

Foto: De keuken van Sofie

Nadat televisiechef Sofie Dumont de deuren van haar eigen restaurant Les Eleveurs in Halle achter zich toetrok, ging ze al koken bij Kobe Desramaults en Sergio Herman. Binnenkort opent ze echter opnieuw een eigen restaurant, al zal deze maar een maand geopend blijven.

Het pop-uprestaurant moet op donderdag 21 november opengaan en blijft open tot zondag 22 december, maar noch naam noch de precieze locatie is al bekend. Wel onthulde Dumont dat ze gaat koken in een gerestaureerde hoeve in het Pajottenland, met zicht op weiden en boomgaarden.

Dumont zal haar gasten op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag ontvangen in een open keuken, voor een ‘intiem en informeel etentje’. Er zal slechts één menu beschikbaar zijn, tegen een vaste prijs. Dumont zal ‘koken wat ze zelf lekker vindt, naar de inspiratie van het moment’, maar zal ook volop gebruikmaken van streekproducten.

Sofie Dumont is niet de enige Vlaamse chef die dit najaar een pop-uprestaurant opent, ook Wout Bru verlaat Frankrijk opnieuw om een tijdlang bij ons te komen koken, meer bepaald op de Antwerpse Linkeroever. Ook hij moet nog de naam en het menu van zijn pop-upzaak bekendmaken.

Door jdr, edm