‘Externe audit wijst niet op belangenconflict Bellens’

© BELGA

© BELGA

1 / 2

Na een eerste interne Belgacom-audit heeft nu ook een audit door huisrevisor Deloitte geen indicaties opgeleverd van een belangenconflict rond topman Didier Bellens en de verkoop van het Stro-gebouw. Dat heeft audithoofd Pierre-Alain De Smedt woensdag in de Kamer gezegd.

hrt

De commotie ontstond na mediaberichten dat het Stro-gebouw in Brussel mogelijk verkocht zou worden aan de beursgenoteerde vastgoedgroep Immobel. Didier Bellens, CEO van Belgacom, is ook bestuurder bij Immobel. Van een transactie was uiteindelijk geen sprake, dus voor Bellens was de kous daarmee af.

Het parlement nam daar echter geen genoegen mee. Na de interne audit die Bellens vrijpleitte, drongen meerderheid en oppositie aan op een externe doorlichting. Een echt externe audit, dus niet door huisrevisor Deloitte, onderstreepte voorzitster van de Infrastructuurcommissie Sabien Lahaye-Battheu vorige maand nog.

Of die er ook zal komen, valt nog af te wachten. De beslissing daarover ligt bij de raad van bestuur. De audit van Deloitte vindt in elk geval evenmin indicaties van belangenvermenging, liet De Smedt woensdag weten.

De verkoopprocedure gaat intussen voort. Het Stro-gebouw maakt deel uit van een ruimer pakket van dertig gebouwen die mogelijk verkocht kunnen worden. Elf ondernemingen hebben documenten aangevraagd en ontvangen, klonk het nog. Belgacom heeft van negen een finaal aanbod ontvangen.

De beslissing zal midden 2014 genomen worden, zo kon Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck nog kwijt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten