De opvolger van Bellens staat klaar

Er ligt een scenario klaar om Bellens buiten te werken

© BELGA

Ray Stewart, de financieel directeur van Belgacom, zal naar voren worden geschoven als interim-CEO van Belgacom indien de regering beslist om Didier Bellens aan de deur te zetten. Dat schrijft de krant De Tijd.

llo

De federale regering heeft volgens de krant een scenario klaar om te voorkomen dat de financiële markten ongerust reageren als de 58-jarige Bellens de laan wordt uitgestuurd. De 64-jarige Amerikaan Ray Stewart, die een lange staat van dienst heeft bij Belgacom, heeft een oerdegelijke reputatie en kent het huis van binnen en van buiten. Al sinds 1996 is hij financieel directeur van Belgacom, toen de Amerikaanse telecomoperator Ameritech zijn intrede deed in het kapitaal.

Eind 2002 was Stewart al even CEO ad interim, in een duobaan met de voorzitter van de raad van bestuur, toen John Goossens overleed.

Terwijl Stewart op de winkel past, kan de regering zoeken naar een nieuwe topman voor het bedrijf. De raad van bestuur bij Belgacom hoopt betrokken te worden bij het opstellen van het gezochte profiel. Als het profiel is opgesteld, hoopt de raad van bestuur met een headhunter zelf een kandidaat te kunnen voordragen aan de regering.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten