Voorlopig geen benefietshow voor Filipijnen

© AP

VRT, VMMa en SBS komen met een gemeenschappelijke reclamespot om de bevolking te vragen te storten voor Haiyan 21-21. Een benefietshow is nog niet gepland.

evg

Daarnaast zetten de verschillende zenders elk verschillende acties op touw om de bevolking te mobiliseren. Een grote benefietshow is nog niet gepland, al kan dat nog veranderen. ‘We laten het aan het Consortium om voorstellen te doen die zij nuttig achten’, klinkt het bij de zenders in een gezamenlijk persbericht.

De spot wordt geproduceerd door VRT en is vanaf donderdagavond te zien op Eén, VTM, VIER, Canvas, 2BE, VIJF, OP12, TMF, Vitaya, en JIM. Ook andere zenders kunnen de spot opvragen en uitzenden. De radioversie van de spot gaat vrijdagochtend de ether in.

Ook elk apart

Naast de spot ondernemen de verschillende radio- en tv-zenders eigen initiatieven. ‘Op Vier heeft ‘De Ideale Wereld’ het op hun eigen manier al sinds maandag over de tyfoon’, zegt SBS-woordvoerder Kristof Demasure. ‘En we zijn natuurlijk bereid mee te werken aan andere initiatieven die de komende dagen uitgewerkt kunnen worden.’

Eén wijdt donderdagavond een Koppen-reportage aan Haiyan en op vrijdagavond komt er een extra uitzending van Café Corsari die volledig in het teken staat van de actie 21-21.

In december heeft opnieuw Studio Brussels Music for Life plaats. Daarvoor is dit jaar geen specifiek goed doel: iedereen kan een actie organiseren voor een goed doel naar keuze. Op de Facebookpagina van Music for Life meldt de organisatie ‘dat het ook mogelijk is dat jij in december een actie organiseert voor een van de Vlaamse vzw’s of organisaties die noodhulp bieden aan de slachtoffers van de orkaan Haiyan’.

Maar een benefietshow op televisie komt er (voorlopig) niet. In januari 2005 werd naar aanleiding van de tsunami in de Indische Oceaan wel een benefietshow georganiseerd op televisie. Dat gebeurde ook in januari 2010 na de aardbeving in Haïti.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt