‘Opvolger Bellens wellicht opnieuw een Franstalige’

© Photo News

De opvolger van Didier Bellens als CEO van Belgacom zal wellicht opnieuw een Franstalige zijn. Dat heeft minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) gezegd in Terzake.

bvb

Vorige week besliste de federale regering om Didier Bellens te ontslaan als CEO van Belgacom. De Belgacom-topman zou daarbij geen aanspraak kunnen maken op een ontslagvergoeding. Maar die beslissing kan Bellens nog aanvechten voor de rechtbank.

Vande Lanotte heeft er vertrouwen in dat er geen ontslagpremie zal moeten worden uitbetaald aan Didier Bellens. “Het vertrouwen is niet opgeblazen door de regering, we hebben vaak niet gereageerd op de uitlatingen van Bellens”, zei hij maandag. “We hebben ons laten bijstaan door serieuze advocaten. Onze motivering is correct geweest. Het is een dossier dat vrij stevig staat, maar de rechter zal dat moeten beoordelen.”

De opvolger van Bellens zal wellicht opnieuw een Franstalige zijn, liet de minister verstaan. Dat is volgens hem logisch omdat de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, Nederlandstalig is. De nieuwe ceo zal wellicht ook meer dan 290.000 euro per jaar gaan verdienen, onder meer omdat Belgacom een beursgenoteerd bedrijf is.

Vande Lanotte herhaalde ten slotte dat hij geen groot voorstander is van een privatisering van het telecombedrijf. “Ik heb daar geen grote ideologie over, maar een verkoop zou ons 200 miljoen euro kosten (omdat het dividend wegvalt, red.). Het is niet verstandig om dat over de balk te gooien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten