Groen naar de kiezer met vier kopstukken

© BELGA

Groen trekt naar de verkiezingen van mei volgend jaar met 4 kopstukken. Dat heeft voorzitter Wouter Van Besien woensdag gezegd in De Ochtend op Radio 1 en in de krant De Morgen. Het viertal zal de campagne leiden en moet de partij extra smoel geven.

bvb

Groen wil in de aanloop naar de ‘moeder aller verkiezingen’ haar boodschap goed verkopen. De partij rekent daarvoor op Wouter Van Besien, Kristof Calvo, Elisabeth Meuleman en Meyrem Almaci. Zij zullen de belangrijkste debatten voeren.

‘We zullen veertien lijsten hebben, je kan dan moeilijk elke lijsttrekker zijn zeg laten doen’, vertelt voorzitter Van Besien in De Morgen. Volgens Van Besien belichaamt het viertal de vernieuwing binnen de partij en zijn de ecologische enn de sociaal-economische poot nu volwaardig vertegenwoordigd binnen de partij. De partij wil op beide vlakken een alternatief bieden voor de traditionele partijen.

Over de lijstvorming is binnen de partij nog niets beslist. Op 7 december komen de partijleden samen om daarover te beslissen. Volgens De Morgen geeft Van Besien zelf de voorkeur aan de Europese lijst.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten