SOS BEAUTY. Wat doe ik tegen die donkere kringen?

  • Sabine Peeters

    Heb je ook een vraag voor Sabine? Mail naar sosbeauty@nieuwsblad.be
'Ik ben 56 jaar. Ik zou graag die kringen onder de ogen camoufleren omdat dit mij steeds een vermoeid uitzicht heeft'. Visagiste Sabine Peeters weet raad.

Beste,
 
Ik ben 56 jaar. Ik zou graag die kringen onder de ogen camoufleren omdat dit mij steeds een vermoeid uitzicht heeft. Wat moet ik doen en welk product raadt u mij aan?
 
Met vriendelijke groeten,

Mia


Hoi Mia,

Kringen onder de ogen zijn het gevolg van het dunner worden van de tere huid rond de ogen. Hierdoor wordt ie transparanter en zie je de bloedvaatjes die eronder liggen.

Een eerste stap in het tegengaan van kringen is de verzorging: Reinig je ogen elke ochtend en avond met een zacht product. Verwen daarna de huid rond je ogen (ga niet te dicht bij de waterlijn) met een verzorgende en kalmerende oogcrème.

Kleine vermoeidheidswallen zijn perfect te verbergen met een concealer. Een concealer is een crème-vormig of vloeibaar product dat je subtiel onder de ogen aanbrengt. Vergeet hierbij zeker de binnenste ooghoek niet! Deze vangt het licht op en geeft je meteen een frissere blik.


Mijn favorietjes:

Bobbi Brown Creamy Concealer
Estée Lauder Double Wear Stay-in-place Concealer
Yves Saint Laurent Touche Eclat


Is een concealer toch niet dekkend genoeg voor jouw kringen, dan kan je hieronder eerst een corrector aanbrengen. Correctors hebben een vreemde kleur (groen, geel, roze,..) en dienen om de kleur van jouw kringen uit te balanceren.
Mijn aanraders:

Bobbi Brown Corrector
MAC Pro Conceal and Correct Palette

Tip: Dèp de concealer en/of correctors in de huid. Wrijfbewegingen kunnen extra irritatie en verkleuring veroorzaken.

Veel succes

Groetjes,

Sabine

Meer beautytips van Sabine Peeters vind je op haar blog Life is like a Box of Make-up

Heb je ook een vraag voor Sabine? Mail ze naar sosbeauty@nieuwsblad.be

AANGERADEN