Louis Michel aanvaardt ontslag medewerker

© Photo News

Europarlementslid Louis Michel (MR) heeft het ontslag van zijn medewerker Luc Paque aanvaard na een rel rond een reeks amendementen over de Europese privacyregels. Hij zou in de komende weken opstappen. Dat meldt de VRT.

llo

Het VRT-programma Panorama kwam erachter dat in naam van Louis Michel 229 amendementen zijn ingediend, hoofdzakelijk om de Europese privacyregels af te zwakken en hoofdzakelijk op vraag van ondernemingen. Dat was opmerkelijk, omdat Michel niet echt thuis is in het dossier.

Michel verdedigde zich door te zeggen dat hij zelf niets wist van die amendementen en dat zijn medewerker, oud-senator Luc Paque, dat heeft gedaan zonder zijn medeweten. ‘Mijn medewerker heeft iets gedaan wat niet eens in overeenstemming is met mijn filosofie, terwijl ik in Mali was. Hij heeft mij nooit voorgesteld die teksten te ondertekenen, ik heb ze ook nooit ondertekend’, reageerde Michel gisteren in dsAvond. Daarop gaf de medewerker zijn ontslag, en dat is vrijdag door Michel, die opnieuw naar Mali is vertrokken, nu ook aanvaard.

Michel heeft overigens een paar dagen nadat Panorama hem contacteerde, begin oktober, zestig amendementen ingetrokken omdat ze niet stroken met zijn liberale visie op privacy.

LEES OOK

Nu in het nieuws