Solvay doet Braziliaanse overname

© BELGA

Chemiegroep Solvay neemt de activa inzake speciale chemicaliën over van het Braziliaanse ERCA. “Dankzij deze overname zal de Groep haar productiecapaciteit voor oppervlakte-actieve stoffen in Brazilië meer dan verdubbelen”, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de Braziliaanse concurrentie-autoriteit, omvat de lokale activa van ERCA in speciale chemicaliën en zijn portefeuille van agrochemische producten en huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten, zo luidt het. “Deze investering geeft de Novecare-businessunit van Solvay grotere toegang tot een van ‘s werelds grootste markten op het gebied van persoonlijke verzorgingsproducten en agrochemie, die een dubbelcijferige groei kennen.”

Daarnaast sluit Solvay een partnerschap met ERCA om hun bouw- en textielproducten te vervaardigen.

ERCA is gevestigd in Itatiba, ten noorden van Sao Paulo. Financiële details staan er niet in het persbericht.

Solvay Novecare werkt aan formuleringen die allerlei consumptieproducten en geavanceerde industriële toepassingen specifieke functionele eigenschappen geven. Deze formuleringen worden aangewend in shampoos, detergenten, verf en smeermiddelen en ook bij gewasbescherming, mijnbouw, en energieopwekking en -stimulering.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten