Barbara Pas bovenaan op VB-kamerlijst Oost-Vlaanderen

© BELGA

Barbara Pas, fractieleidster in de Kamer voor Vlaams Belang én jong, gaat de lijst voor de federale verkiezingen trekken in Oost-Vlaanderen. Kamerlid Guy D’haeseleer is nummer één op de lijst voor het Vlaams parlement.

Eveline Vergauwen

Barbara Pas (32) nam dit voorjaar de fakkel over van voorzitter Gerolf Annemans als fractieleidster in de Kamer. Haar als fractieleidster naar voren schuiven, was een eerste zet in de ‘vernieuwing en verjonging’ die Annemans beloofde bij zijn aantreden. Maar toen vorige week bleek dat vooral ‘oudgedienden’ bovenaan de lijsten zouden komen, moet Pas opnieuw bewijzen dat de partij ook bij de verkiezingen jong bloed in de frontlinie durft te zetten.

Die ‘oudgedienden’ dat zijn Annemans zelf (Europese lijst), Filip Dewinter (kamerlijst Antwerpen) en Anke Van dermeersch (Vlaamse lijst Antwerpen). Voor Oost-Vlaanderen is ook de lijsttrekker voor het Vlaams parlement bekend, en dat is Guy D’haeseleer (44). Hij komt uit Ninove en is momenteel kamerlid. Achter hem staan twee jonge dertigers, Barbara Bonte (31) en Kristof Slagmulder (34). Nummer 2 en 3 op de kamerlijst, achter Barbara Pas, zijn Johan Deckmyn (42) en Steve Herman (42).

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt