Europees parlement bekroont The Broken Circle Breakdown

© BELGA

The Broken Circle Breakdown van Felix Van Groeningen heeft alweer een prijs gekregen. Deze keer de Luxprijs, uitgereikt door het Europees Parlement. De prijs levert nog extra promotionele ondersteuning op.

Eveline Vergauwen

Alle 766 leden van het Europees Parlement konden tot middernacht op dinsdag hun stem uitbrengen voor een van de drie finalisten. De Frans-Italiaanse film ‘Miele’ van Valeria Golino werd uiteindelijk tweede, ‘Selfish Giant’ van de Britse Clio Barnard derde.

Regisseur Van Groeningen, wiens film ondertussen meer dan 40 keer in de prijzen viel, liet weten dat het ontvangen van de LUX-filmprijs een ‘ongelofelijke eer’ is. ‘Dit betekent dat alle parlementsleden mijn film gezien hebben.’

Met de LUX-filmprijs op zak kan ‘The Broken Circle Breakdown’ rekenen op extra promotionele ondersteuning op maat. Daarnaast wordt van de film een versie gemaakt voor kijkers met een auditieve en/of visuele beperking.

Hoofdrolspeelster Veerle Baetens mocht dit weekend nog pronken met de bekroning tot beste Europese actrice voor haar vertolking.

Aangeboden door onze partners