Het verhaal achter de selfie van Obama

© AFP

Was de Amerikaanse first lady Michele Obama echt boos toen haar echtgenoot gisteren tijdens de rouwplechtigheid voor Nelson Mandela een selfie maakte met de Deense premier Helle Thorning Schmidt en de Britse premier Cameron?

bvb

Een beeld waarop Barack Obama plezier zat te maken met de Deense en Britse staatsleiders terwijl Michelle Obama not amused toekeek ging gisteren de wereld rond. Terwijl de tabloids vanmorgen mekaar probeerden af te troeven met titels als ‘You’re going to get Helle from Michelle’ en ‘Flirting with Dane-ger!’, gaf de maker van de bewuste foto, Roberto Schmidt, in een blogbericht op de site van het persagentschap AFP zijn versie.

Schmidt was naar eigen zeggen ontgoocheld door de foute interpretatie die door veel mensen aan het beeld werd gegeven. Volgens de fotograaf was Michelle Obama helemaal niet boos, maar had ze net tevoren ook zitten grappen met de mensen in haar buurt. “Haar ernstige blik was toeval,’ aldus Schmidt.

‘Ik zag wereldleiders die zich gewoon gedroegen als mensen zoals jij en ik. Ik betwijfel of iemand op dat moment een stalen gezicht had kunnen opzetten, terwijl tienduizenden Afrikanen in het stadion aan het dansen waren. Voor mij was het nemen van een selfie op dat moment volstrekt normaal.’

Lees het volledige blogbericht van de fotograaf bij AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten