Kopstuk Woestijnvis loopt over naar concurrentie

Foto: BELGA

Michel Vanhove, één van de absolute sterkhouders achter de schermen bij Woestijnvis, trekt naar het productiehuis De Chinezen. Dat meldt De Morgen.

Michel Vanhove was van in het begin bij Woestijnvis betrokken en gold als één van de belangrijkste figuren achter de schermen. Vanhove had ook een serieus aandeel in een aantal succesprogramma’s van het productiehuis, zoals ‘De Mol’, ‘De Parelvissers’ en ‘Van Vlees en Bloed’. Ook het succes van het Neveneffecten-programma ‘Basta’ is deels voor de rekening van Michel Vanhove.

2013 is het laatste programma voor Woestijnvis waar Vanhove aan meewerkte. Momenteel is het programma te zien op VIER, waar het een niet onaardig bereik kent van 200.000 kijkers. Zet dat programma echter op Eén en met de vingers in de neus worden 4 keer zoveel kijkers overtuigd. Volgens ingewijden had Vanhove het dan ook nog steeds moeilijk met het VIER-hoofdstuk in de geschiedenis van Woestijnvis.

Vanhove treft bij De Chinezen een aantal bekende gezichten. Oprichters Arnout Hauben, Elke Neuville en Mikhaël Cops zaten ooit onder dak bij Woestijnvis en werden opgeleid door, inderdaad, Michel Vanhove. Bij de Chinezen wil men vooralsnog niet kwijt welke rol Vanhove zal invullen.

Bij Woestijnvis betreurt men het vertrek van één van hun sterkhouders maar benadrukt men dat hun kern breed genoeg is om het gat dat Vanhove achterlaat op te vullen.

AANGERADEN