Tobback verdedigt loon van Johnny Thijs

© BELGA

‘Wie 650.000 euro absurd laag noemt, zou zich moeten doodschamen.’ In DS Avond verdedigt SP.A-voorzitter Bruno Tobback de regeringsbeslissing over de toplonen die het vertrek van Johnny Thijs inluidde. De andere regeringspartijen CD&V en Open VLD blijven opvallend stil.

Jorn Van Thillo

Gisteren kondigde Bpost-baas Johnny Thijs aan dat hij het bedrijf zal verlaten. De ceo pikte het niet dat de overheid zijn loon verlaagt. ‘Een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder’, klonk het. De verontwaardiging bij andere ceo’s was groot.

Tot vanmiddag wilde noch CD&V noch Open VLD de regeringsbeslissing rond de toplonen - en het gevolg dat Johnny Thijs opstapt - verdedigen. SP.A-voorzitter Bruno Tobback reageerde wel. Hij vindt 650.000 euro voor een bedrijfsleider een goede verloning.

‘Het is sympathiek dat de heren mekaar steunen’, verklaart hij over de steun die Thijs krijgt. ‘Maar als zij dat normale bedragen noemen, dan is er misschien iets mis met hen en niet met de bedragen.’

Tobback erkent dat Johnny Thijs zijn job heel goed heeft gedaan. ‘De vergissing is jaren geleden gebeurd, toen hem zo’n riant loon werd gegeven. De helft van dat absurd bedrag is nog steeds heel veel.’

De SP.A-voorzitter is er ook van overtuigd dat de regering een nieuwe postbaas gaat vinden die voor dat bedrag wil werken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten