CD&V: ‘Open VLD moet niet doen alsof ze van niets wist’

© Belga

© BELGA

1 / 2

De CD&V is het niet eens met de kritiek van Open VLD op de loonsverlaging voor Johnny Thijs, die opstapte nadat de regering zijn loon bijna had gehalveerd. De loonsverlaging was afgesproken binnen de regering, zegt Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) op Radio 1.

Jorn Van Thillo

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten vindt minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) ‘niet echt respectvol’ is omgegaan met de Bpost-topman en ze vraagt daarover meer uitleg aan de minister.

CD&V vindt de reactie van haar regeringspartner ongehoord en zegt dat de loonsverlaging was afgesproken binnen de regering. ‘De regering heeft daarover een loonnorm gesteld’, zegt Roel Deseyn. ‘Niemand mag meer verdienen dan eerste minister in overheidsbedrijven, maar er kunnen uitzonderingen zijn. Voor Bpost is er een uitzondering gemaakt. De minister heeft zich perfect gedragen in de uitvoering van het akkoord.’

Hij noemt het ‘bijzonder flauw van een regeringspartij om te zeggen dat men van niets wist alsof men niet aan tafel zat’. Bovendien vindt hij het geen goed idee om nu het staatsaandeel van Bpost te verkopen. Open VLD wil de overheidsbedrijven liever volledig privatiseren.

De video wordt geladen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten