De Croo: ‘Kernkabinet wou Johnny Thijs aan boord houden’

© BELGA

Het kernkabinet was het erover eens om Bpost-topman Johnny Thijs aan boord te houden. Zo reageert vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) op het debat rond de topman. ‘Jean-Pascal Labille had marge om tot een akkoord te komen met de ceo.’

jvt

Johnny Thijs stapt op als topman van Bpost nadat de regering zijn loon bijna had gehalveerd. Vooral de Vlaamse liberalen zitten verveeld met de exit van Thijs. De partij probeerde nog een en ander uit de brand te slepen voor de Bpost-baas, maar zonder resultaat.

Vanmorgen doorbrak Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten de stilte rond het dossier. Labille is niet echt respectvol omgegaan met Thijs, klonk het. Daarop reageerde CD&V-Kamerlid Roel Deseyn dat de loonsverlaging was afgesproken binnen de regering. 'Het is bijzonder flauw van een regeringspartij om te zeggen dat men van niets wist.'

Maar Alexander De Croo ziet dat anders. ‘Roel Deseyn praat best eens met vicepremier Pieter De Crem, die voor zijn partij aan de regeringstafel zit’, zegt hij.

De vicepremier van Open VLD bevestigt ook de nadrukkelijke vraag van Rutten om duidelijkheid: ‘Ik hoor Johnny Thijs spreken over woordbreuk. Dat is een ernstige uitspraak. Het is daarom niet meer dan normaal dat minister Labille transparantie geeft in het hele dossier. Daarbij hoort ook duidelijkheid over al dan niet gemaakte afspraken met de Bpost-topman’, aldus De Croo.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten