Febiac verwacht lichte toename personenwagenverkoop

Bron © BELGA

Foto: AFP

In 2014 verwacht automobielfederatie Febiac een lichte verbetering van het aantal inschrijvingen van nieuwe wagens in België, tot 490.000. Vorig jaar werden in ons land 486.000 nieuwe wagens verkocht. Dat heeft Febiac dinsdag bekendgemaakt.

Vorig jaar werd in België de gemiddelde CO2-emissie van nieuwe wagens teruggedrongen van 130 gram CO2 per kilometer naar 126 gram voor de privéwagens, en van 125 naar 121 gram CO2 per kilometer voor de bedrijfswagens. ‘Dankzij de bedrijfswagens is en blijft onze markt groen’, zegt Febiac-voorzitter Thierry van Kan. De verhouding tussen bedrijfswagens en privéwagens bleef vorig jaar ongeveer onveranderd op 50/50.

Wat de elektrische wagens betreft was België vorig jaar helemaal geen kampioen in Europa. ‘Met 819 inschrijvingen zijn we zeer ver verwijderd van landen zoals Noorwegen of Nederland. Het ontbreekt ons aan incentives vanuit de regering, en die moeten we deze legislatuur niet meer verwachten’, aldus van Kan.

Terugval scooterverkoop

De markt van de motoren kende vorig jaar een kleine achteruitgang, vooral veroorzaakt door een terugval van de scooterverkoop. Dit jaar wordt een lichte verbetering verwacht, aangezien de lage stand van de yen een stimulans betekent voor de Japanse motormerken.

Tot slot gaf Febiac ook nog advies aan de consument die van plan is een nieuwe wagen te kopen. ‘Profiteer van het salon voor grote kortingen, de rest van het jaar zullen ze mogelijk kleiner zijn.’

Door rdc
VOOR ABONNEES