Verkoop PSA Peugeot Citroën ook in 2013 gedaald

© Photo News

De wereldwijde verkoop van autoproducent PSA Peugeot Citroën is vorig jaar met 4,9 procent gedaald tot 2,82 miljoen voertuigen en onderdelenkits. De Franse autobouwer zag in het vierde kwartaal wel een ommekeer, zo heeft hij maandag gemeld.

Wim Lecluyse,

PSA Peugeot Citroën verkocht in 2011 nog meer dan 3,5 miljoen auto’s, maar zag de verkoop het jaar erop met bijna 17 procent kelderen. In 2013 werden nog eens 4,9 procent minder wagens aan de man gebracht. In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar was er wel een ommekeer, zegt de autobouwer: de autoverkoop steeg toen op jaarbasis met 4 procent.

Vooral in Europa kreeg PSA Peugeot Citroën over heel het jaar 2013 opnieuw klappen. De verkoop daalde er met 7,3 procent tot 1,6 miljoen eenheden. Op de voor de groep kleine Russische markt daalde de verkoop met 22 procent. China deed het dan weer uitstekend: PSA Peugeot Citroën bracht er 557.000 voertuigen aan de man, ruim een kwart meer dan in 2012. In Latijns-Amerika steeg de verkoop met 7 procent.

De Franse autoproducent verkoopt ondertussen 42 procent van zijn voertuigen buiten Europa, “in lijn met de doelstelling om in 2015 de helft van de verkoop in die markten te realiseren”.

Aangeboden door onze partners