Werken aan uitbreiding Panamakanaal toch voortgezet

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Het consortium voor de uitbreiding van het Panamakanaal heeft maandag de werkzaamheden voortgezet, hoewel het ultimatum voor een financiële injectie maandag is verlopen. De kanaaluitbater bevestigde dat de werken net als de week voordien aan een lagere intensiteit voorgezet worden.

Een journalist van het Franse persagentschap AFP kon vaststellen dat de werken voor de uitbreiding van de waterweg tussen de Atlantische en Stille Oceaan voortgezet worden, zij het met minder arbeiders dan gewoonlijk.

Zondag nog had het consortium (GUPC) van het Belgische Jan De Nul, het Spaanse Sacyr, het Italiaanse Impreglio en het Panamese Constructora Urbana de ongerustheid proberen weg te nemen in een mededeling over de eventuele opschorting van de werken, hoewel het ultimatum zou overschreden worden.

Het consortium voegde er aan toe dat men de situatie zou evalueren en een beslissing zou nemen op het gepaste moment. De Autoriteit van het Panamakanaal liet weten dat een eventuele opschorting geen juridische waarde heeft en dat het ingaat tegen de clausules in het contract.

De GUPC dreigde ermee om de werken aan de uitbreiding van het Panamakanaal op te schorten als er geen financiële injectie kwam om de meerkost van 1,6 miljard dollar te compenseren.

Door Jta
AANGERADEN