EU-Commissie verhoogt druk op Duitsland in Mercedes-rel

Bron © BELGA

Foto: AP

De Europese Commissie gaat de druk op Duitsland verhogen in de strijd rond een nieuw koudemiddel voor autoairco’s, dat de Duitse autobouwer Daimler weigert te gebruiken wegens te gevaarlijk. De Commissie wil een procedure te starten tegen Berlijn voor inbreuken tegen de Europese wetgeving. Dat heeft de Duitse krant Handelsblatt gemeld op gezag van bronnen bij de Commissie.

Bevoegd Europees Commissaris Antonio Tajani zou de Duitse autoriteiten ervan beschuldigen om onwettig nieuwe voertuigtypes toe te laten, die met een verouderd en milieuonvriendelijker koudemiddel uitgerust zijn.

Een woordvoerder van Tajani wilde geen commentaar kwijt over het bericht in de krant. Concreet gaat het om het nieuwe koudemiddel R1234yf. Het Duitse Daimler, moederbedrijf van Mercedes, weigert het middel te gebruiken om veiligheidsredenen, waarbij verwezen wordt naar brandgevaar.

Frankrijk legde eerder al een verbod op voor de nieuwe Mercedes-modellen van de A-, B-, CLA- en SL-Klasse verboden die niet beschikten over het nieuwe koudemiddel, maar Daimler trok naar de rechtbank en kreeg gelijk van de hoogste administratieve rechtbank in Parijs.

Door Jta
AANGERADEN
Meest recent