Geen plaats voor Bellens-vertrouweling in directiecomité Belgacom

© Photo News

Dominique Leroy vat de koe bij de horens bij Belgacom. De nieuwe CEO heeft vrijdag een herschikt directiecomité door de raad van bestuur laten goedkeuren. Dat meldt Belgacom in een persbericht. Opvallend is dat de functie van Bruno Chauvat verdwijnt. De vertrouweling van ex-topman Didier Bellens verlaat het bedrijf.

bvb

Belgacom wil niet verduidelijken of het gaat om een ontslag. Het persbericht zegt dat de directiefunctie van Executive Vice President Strategy & Content verdwijnt. Chauvat, die nog samen met Bellens bij RTL werkte, vervulde die functie sinds september 2011. Hij “heeft de Belgacom Groep vandaag verlaten”, schrijft het telecombedrijf, dat wel een bloemetje werpt. “Belgacom dankt Bruno Chauvat voor zijn professionalisme en zijn inzet gedurende de voorbije jaren, en vooral voor zijn rol in de strategische keuzes voor het bedrijf en zijn bijdrage tot de convergentie van telecom, content en applicaties.”

Belgacom zegt de managementstructuur te willen vereenvoudigen “om sneller beslissingen te kunnen nemen, strategisch beter gealigneerd te zijn en efficiënter samen te werken als team”. Dirk Lybaert wordt bevorderd tot Executive Vice President Corporate Affairs, een nieuwe functie in het directiecomité met verantwoordelijkheid voor onder meer communicatie, public affairs, juridische kwesties en het veiligheidsbeleid. “Dirk is ondernemend en resultaatgericht, hij wekt vertrouwen en is bovendien bijzonder diplomatisch en een echte teamspeler”, klinkt het. Lybaert werkt al sinds 2000 bij Belgacom en werd er in 2005 secretaris-generaal.

Ondertussen heeft Belgacom ook een selectieprocedure met interne en externe kandidaten opgestart om de functie van Executive Vice President van de Consumer Business Unit zo snel mogelijk in te vullen. Dat is de vorige post van Dominique Leroy.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten