‘Beschuldigingen moeten echt stoppen’

Bron © radio1/red.

Patrick Develtere, voorzitter van de Christelijk arbeidersbeweging. Foto: AFP

Patrick Develtere, voorzitter van de Christelijk arbeidersbeweging, vindt dat het nu wel genoeg is met de beschuldigingen aan het adres van het ACW. Gisteren bracht De Tijd het nieuws dat het ACW door procedurefouten vrijgesproken zou zijn van belastingfraude.

Volgens een misnoegde ACW-voorzitter is het ACW vrijgesproken door de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) van belastingfraude. Die vrijspraak is er niet gekomen door procedurefouten, snoeft Develtere in een reactie op Radio1.

Volgens Develtere is de conclusie van het onderzoek van de BBI dat er geen sprake is van fraude. De ACW-voorzitter benadrukt dat die conclusie werd bereikt na een inhoudelijk onderzoek. ‘Het is nu echt wel tijd dat die beschuldigingen van fraude stoppen. Dat moet echt wel eens gaan stoppen.’

Zaterdag reageerde N-VA-kamerlid Peter Dedecker nog onthutst op de recente berichtgeving rond het ACW. ‘Dat het ACW er zo gemakkelijk van af kwam is enkel te wijten aan procedurefouten.’ Dedecker vroeg het ACW om eindelijk open kaart te spelen. Ook rekent Dedecker erop dat het ACW na het nieuws van zaterdag de rechtszaak tegen zijn persoon laat vallen. Het ACW heeft een klacht tegen de N-VA’er ingediend wegens laster, nadat Dedecker de beweging beschuldigde van fraude.

Door Jan Temmerman
AANGERADEN