Nieuwbouw en renovatie historisch pand in Veldstraat

De renovatie zorgt voor een nieuw uitzicht vanop de Korenmarkt. Foto: Abscis Architecten BVBA

Gent -

Op de hoek van de Veldstraat en de Schuurkensstraat, vlakbij de Korenmarkt, verbouwt Straco Investments twee panden tot een winkelruimte en vijf flats, waaronder een penthouse. Het historische hoekpand wordt gerenoveerd. Abscis Architecten tekent voor het ontwerp.

In de Veldstraat 2 staat een opvallend hoekpand met een torentje en een trapgevel. Het dateert van 1885 en is grotendeels in felrode baksteen opgetrokken. Het klerenmerk Benetton vond er vele jaren onderdak. ‘Het 19de-eeuwse gebouw renoveren we en we breiden de commerciële ruimte uit. We maken er een gelijkvloerse ruimte van en de eerste verdieping wordt winkelruimte’, vertelt Lieven Louwyck van Abscis Architecten.

Naast het historisch huis komt een nieuw pand. ‘Met een discreet betonnen raster als gevel. Op die manier laten we de winkel en de flats in elkaar vloeien. Binnen komen een patio en terrassen. De zijgevel in de Schuurkensstraat passen we op chirurgische wijze aan. We geven aan het verleden een moderne touch. Tussen het 19de-eeuwse hoekhuis in de Veldstraat en het modernistische pand op de hoek van de Schuurkensstraat-Van Stopenberghestraat plaatsen wij een hedendaags pand.‘ In het historische huis komen twee flats, net als in de nieuwbouw. Erboven komt een penthouse. De werken beginnen over twee weken en moeten in 2015 klaar zijn.

Door kvk
AANGERADEN