'Regering beperkte enkel basisloon van Belgacom-CEO'

© BELGA

Het akkoord binnen de regering om het salaris van de ceo van Belgacom te beperken tot 650.000 euro slaat enkel op het basisloon, en voorziet ook een beperking van de vertrekvergoeding tot één jaarsalaris en het afschaffen van de aandelenopties. Dat zegt de woordvoerder van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille

bvb

Het Nieuwsblad schreef vanmorgen dat Dominique Leroy door allerlei extra’s in werkelijkheid tot 800.000 euro per jaar kan verdienen. De nieuwe Belgacom-topman heeft naast haar loon nog recht op een groeps- en hospitalisatieverzekering, een apart budget voor een auto en enkele andere voordelen eigen aan Belgacom. Zijzelf bevestigde dat ze extra’s heeft bovenop de 650.000 euro, maar “het zijn allemaal extra’s die ik voordien bij Belgacom al had, en waarvan afgesproken was dat ik die zou kunnen behouden”.

De woordvoerder van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille zegt in een reactie dat het akkoord binnen de regering om het salaris van de ceo van Belgacom te beperken tot 650.000 euro enkel slaat op het basisloon en ook voorziet in een beperking van de vertrekvergoeding tot één jaarsalaris en het afschaffen van de aandelenopties. ‘De regering heeft het contract van de ceo van Belgacom niet. Dat is de bevoegdheid van de raad van bestuur’, voegt hij eraan toe.

Ook Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur, stelde dat er binnen het kader gebleven is. Dat Leroy ook nog kan delen in een extra bonus is volgens hem evenmin abnormaal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten