Reynders giet voorstellen voor Brussel in een boek

© BELGA

Vicepremier Didier Reynders, die wellicht de MR-Kamerlijst zal trekken in Brussel, heeft zijn voorstellen voor Brussel in een boek gegoten. In een interview in Le Soir doet Reynders al enkele voorstellen uit de doeken.

bvb

Volgens Reynders hebben zijn voorstellen tot doel 'Brussel opnieuw te verbinden via mobiliteit en opleidingen' en zo Brussel een 'identiteit' te geven.

'Ik heb het boek geschreven om uit te leggen waarom ik naar Brussel ben gekomen en om uit te leggen hoe ik de zaken zie op de verschillende niveaus (regionaal, nationaal en internationaal). Elk van die drie niveaus is belangrijk', aldus Reynders.

Reynders behoudt wel een slag om de arm over zijn persoonlijke ambities. Zal hij kiezen voor een mandaat in Brussel of keert hij mogelijk toch terug als federaal minister? 'Ik ben volledig beschikbaar, maar ik wil eerst een project op poten zetten en dan pas zien op welk niveau een mandaat mogelijk is', zegt de minister van Buitenlandse Zaken.

De MR-topman voegt er wel aan toe dat hij denkt het meest te kunnen 'bijbrengen' in de Kamer en door ervoor te zorgen dat de MR de grootste is in Brussel.

LEES OOK

Nu in het nieuws