De Clerck wil wel communiceren over loon Belgacom-ceo

© pol de wilde - corelio

Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, wil de Kamer wel uitleg verschaffen over het loon van de nieuwe ceo van Belgacom, Dominique Leroy. De telecommaatschappij had dat eerder geweigerd.

Jan Temmerman

Het nieuws dat de kersverse ceo van Belgacom, Dominique Leroy, via allerlei extraatjes meer opstrijkt dan de 650.000 euro die de regering eerder naar voor schoof, deed de voorbije dagen heel wat stof opwaaien. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille kreeg in de Kamer dan ook stevig de wind van voren, zowel vanuit oppositiehoek als uit eigen regeringskringen.

De hete aardappel werd door de minister snel doorgespeeld naar de telecomoperator zelf maar Belgacom liet meteen verstaan dat er pas volgend jaar duidelijkheid zou verschaft worden bij de voorstelling van de jaarresultaten. Volgens sommige bronnen zou de verloning van Leroy zelfs in de richting van 800.000 euro kunnen gaan.

De voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, Stefaan De Clerck, zou nu toch bereid zijn om de Kamer een woordje uitleg te verschaffen omtrent de verloning van de nieuwe topvrouw. Omdat het contract vertrouwelijk is moet dit echter wel achter gesloten deuren in de commissie Infrastructuur.

De voorzitter van de raad van bestuur liet zich wel al ontvallen dat Leroy kan rekenen op een vast loon van 500.000 euro. Daarboven kan nog een variabele verloning komen van 150.000 euro. Voordelen die Leroy vroeger reeds genoot bij Belgacom, zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering en een bedrijfswagen, blijven eveneens behouden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten