Democrazy en Vooruit enige kandidaat voor concertzaal onder Wintercircus

GENT - De nieuwe concertzaal onder het Wintercircus, aan de Lammerstraat, zal waarschijnlijk uitgebaat worden door Vooruit en Democrazy. De twee organisaties zijn de enige kandidaat.

Stad Gent wil onder het voormalige circus Mahy een ondergrondse concertzaal voor een vijfhonderdtal bezoekers uitgraven. De stad gaat de concertzaal niet zelf uitbaten, maar wil ze in erfpacht geven aan een organisatie.

‘Er diende zich maar één kandidaat aan: een tijdelijke samenwerking tussen Vooruit en Democrazy. We onderhandelen momenteel met hen over een voorontwerp en alle randvoorwaarden en eisen.’ Dat zei schepen van Cultuur Annelies Storms na een vraag van gemeenteraadslid Bram Vandekerckhove (Groen).

Twijfels

Toch zijn er nog twijfels over de komst van de nieuwe concertzaal. De financiering voor de renovatie van het Wintercircus is nog niet rond. ‘De realisatie van de zaal is op dit moment nog niet honderd procent zeker’, zegt Storms. ‘De plannen zijn afhankelijk van een sluitend financieel plan voor het volledige Wintercircus. De subsidies en kredieten hiervoor moeten nog verkregen worden.’

De bouw zou alleszins snel moeten starten, zodat de werken grotendeels samenlopen met die aan de nieuwe stadsbibliotheek De Krook. Stad Gent wil nog voor de zomer een bouwaanvraag indienen.

Door Bert Staes
AANGERADEN