Milquet: ‘Politievakbond speelt politiek spel’

© BELGA

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet meent dat het VSOA-Politie een politiek spel speelt in zijn reactie op de mislukte repatriëring naar Kinshasa.

bvb

De minister kondigde zaterdag aan dat ze een onderzoek zou vragen naar de mislukte poging om een Congolese vrouw te repatriëren naar haar thuisland. Verschillende passagiers van de vlucht van Brussels Airlines, die tegen de uitwijzing protesteerden, werden opgepakt. Brussels parlementslid Gisèle Mandaila bevond zich eveneens aan boord. Ook zij mengde zich in de debatten en beweert door een agent te zijn geslagen.

De liberale politievakbond betreurde dinsdag het gebrek aan steun van de minister van Binnenlandse Zaken voor de agenten die betrokken waren bij de repatriëring en noemde haar houding ongepast.

'Er is een vakbond die, zoals iedereen weet, erg dichtbij een politieke partij staat, die dus campagne moet voeren. Het is de plicht van de minister van Binnenlandse Zaken een onderzoek te vragen, mijn voorgangers hebben dat altijd gedaan. Wanneer er een betwisting plaatsvindt, een uitdrijving wordt stopgezet, vijf personen aangehouden en ophef is in de media, dan zeg je: ik vraag een onderzoek en op basis van dat onderzoek zullen we zien of er al dan niet fouten zijn gebeurd', reageerde Milquet dinsdag op Bel-RTL. 'Mocht ik geen onderzoek hebben gevraagd, dan zou ik mijn taken niet hebben uitgevoerd'.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten