Delta Lloyd schrijft 23 miljoen af op Belgische bank

Foto: Photo News

De Nederlandse bank Delta Lloyd verwacht een stevig verlies te boeken op de verkoop van de Belgische bankafdeling. Dat blijkt bij de publicatie van de jaarcijfers van het bedrijf, dat ook deel uitmaakt van de Bel20.

Delta Lloyd liet in oktober al weten zich terug te zullen trekken uit België. De bank laat weten momenteel te praten met ‘geïnteresseerde partijen’, maar noemt daarbij geen namen. Ook een vooropgestelde overnameprijs blijft geheid. Wel met Delta Lloyd dat er alvast een waardevermindering van 23 miljoen euro op de operatie is geboekt.

‘De voorgenomen verkoop zal onze focus op verzekeringen in België versterken en kapitaal vrijmaken voor

investeringen in strategische activiteiten’, klinkt het. De Belgische verzekeringsafdeling Delta Lloyd Life blijft immers wel behouden.

De operationele winst voor de gehele groep, dus inclusief de Nederlandse tak, steeg met 6 procent tot 430 miljoen euro. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de lagere operationale kosten. Die name vorig jaar af van 782 naar 772 miljoen euro, terwijl de bank zelf was uitgegaan van een stijging tot 790 miljoen euro.

Door Wim Lecluyse
AANGERADEN