Labille: ‘Bellens vraagt buitensporige schadevergoeding’

© Photo News

Minister Jean-Pascal Labille (PS) sluit een minnelijke schikking met Didier Bellens uit. De advocaat van de voormalige Belgacom-topman gaf het bedrijf tot vandaag om te beslissen of het wil schikken.

Jorn Van Thillo

Bellens werd in november aan de deur gezet en kondigde deze week aan dat hij via de rechtbank een grote schadevergoeding zal vragen.

‘Wat hij vraagt is bijzonder hoog, excessief’, zei minister van Overheidsbedrijven Labille op de RTBF. ‘Ik begrijp dat Belgacom dat geen basis vindt voor onderhandelingen. Justitie zal de knoop moeten doorhakken.’

Labille heeft altijd te kennen gegeven dat hij niet wil schikken.

Volgens de zakenkranten de Tijd en L’Echo zou Didier Bellens een vergoeding van zowat vijf miljoen euro eisen, maar dat bedrag is niet bevestigd. Als Belgacom niet wil schikken, dan trekt Bellens met zijn eis naar de rechtbank.

Didier Bellens werd op 15 november door de regering zonder enige vergoeding aan de kant geschoven als ceo van Belgacom wegens een ‘vertrouwensbreuk’. Bellens had een contract tot 2015 en houdt vol dat hij ten onrechte aan de kant werd geschoven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten