Van Gerven: 'Groei, minder ambitie mogen we niet hebben'

© belga

Koen van Gerven (55) is de nieuwe topman van Bpost. De regering heeft zijn voordracht door de raad van bestuur van Bpost goedgekeurd. De nieuwe CEO mikt voluit op groei voor het postbedrijf. ‘Groei, minder ambitie mogen we niet hebben’, zo zei hij.

Wim Lecluyse en Lin Louage

Van Gerven werd pas maandag door het postbedrijf naar voren geschoven als opvolger van Johnny Thijs. Op een elektronische ministerraad is er dinsdag met de benoeming ingestemd.

'De nieuwe postbaas in spe zal zijn functie opnemen van zodra het koninklijk besluit van zijn benoeming ondertekend is door de koning', zei voogdijminister Jean-Pascal Labille.

‘Johnny Thijs is nog niet vertrokken; hij vertrekt op het moment dat Koen zijn functie opneemt’, voegde Martine Durez, de voorzitster van de raad van bestuur van Bpost, nog toe.Strategisch plan

Van Gerven gaf aan te blijven werken op het strategisch plan dat al in voege is bij het postbedrijf. Daarbij gaat het behalve om groei, om het verdedigen van de core business, de brievenpost, en ook het continu blijven werken om de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. Vierde pijler van dat plan: Van Gerven ‘wil iedereen aan boord hebben’, klanten, aandeelhouders, medewerkers, en de ‘society at large’, want Bpost heeft een maatschappelijke rol.

Momenteel staat Van Gerven aan het hoofd van de mail- en bankactiviteiten en de sales- en marketingactiviteiten van Bpost in België. Hij is ook de voorzitter van de raad van bestuur en lid van het directiecomité. In die hoedanigheid was hij ook erg nauw betrokken bij de beursgang van Bpost vorige zomer. Van Gerven heeft de reputatie een rustig en analytisch manager te zijn.

Passie

Het loon van de nieuwe topman zou niet boven de grens van 650.000 euro uitkomen. Van Gerven krijgt wel een iets hoger basisloon maar moet inleveren op zijn groepsverzekering (zijn pensioenspaarpotje) en ook aandelenopties mogen niet meer. Daarmee verdient hij een beetje meer dan in zijn vorige functie, 'maar ik doet het uit passie voor Bpost', vertelde hij op de persconferentie.

Johnny Thijs nam eind vorig jaar ontslag als topman van Bpost na een conflict over zijn verloning. Thijs wou geen genoegen nemen met een loon van 650.000 euro omdat dat volgens hem niet in lijn was met eerder gemaakte afspraken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten