Vanaf mei loonplafond 290.000 euro bij FSMA

Bron © BELGA

FSMA-topman Jean-Paul Servais. Foto: Dieter Telemans

Op het moment dat het directiecomité van de financiële waakhond FSMA in mei herschikt wordt, zal het loonplafond van 290.000 euro ook gelden voor FSMA-topman Jean-Paul Servais. Dat heeft minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) in de Kamer verzekerd. Het is echter wachten op een advies van de raad van toezicht van de FSMA, aldus de minister.

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker vroeg Vande Lanotte naar het salaris van Servais, nadat bekendraakte dat hij nog steeds zowat 420.000 euro per jaar verdient. Al in oktober hadden zowel Vande Lanotte als minister van Financiën Koen Geens (CD&V) benadrukt dat het loon van FSMA-topman Servais bij zijn nieuwe benoeming tot 290.000 euro beperkt zou worden.

Dedecker vond dat Servais als de ‘Guust Flater van de bankencrisis’ sowieso niet herbenoemd had mogen worden, maar wilde weten waarom zijn loon bij de herbenoeming niet verlaagd was.

Advies

Vande Lanotte verzekerde dat dit nog steeds de bedoeling is. Het is volgens hem echter wachten op het advies van de raad van toezicht van de FSMA, dat in maart verwacht wordt. Bij de herschikking van het directiecomité in mei zal het nieuwe loonplafond dan ingaan.

De SP.A-minister vond wel dat de kritiek van N-VA veel weg heeft van ‘krokodillentranen’, aangezien de partij zich eerder verzette tegen te strikte beperkingen van de toplonen.

Door (kld)
AANGERADEN